Muizenplaag Bestrijden Bel direct met de lokale bestrijder: 085-0298502

Bel ons direct

085 - 029 8502

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
zwarte muis zwarte rat

Zwarte muis of zwarte rat?

Een zwarte muis, of toch een zwarte rat?

Op het moment dat u last heeft van ongedierte, kan het soms best lastig zijn om vast te stellen om welk soort ongedierte het gaat. Helemaal op het moment dat u niet zo bekend ben met de beestjes en ze snel weg schieten als u ze ziet.

Toch is het belangrijk om vast te stellen om welk soort ongedierte het gaat. Zo kan op een goede manier bepaald worden wat een juiste manier van bestrijden kan zijn.

Hieronder wordt beschreven hoe u een zwarte rat of muis kunt herkennen. En ook wat de verschillen tussen beide ongedierte is.

Komt een zwarte muis vaak voor?

Een zwarte muis komt niet zo vaak voor. De Huismuis, die vaak in het huis wordt ontdekt, heeft een zwarte vacht op de borst, maar verder is deze Huismuis bruinig van kleur.

Een muis is zelden zwart, dus mocht u last hebben van een zwartharige muizensoort, dan kan het zijn dat u te maken heeft met een zwarte rat.

Een zwarte rat komt veel vaker voor. De verschillen tussen deze twee worden hieronder uitgelegd.

Verschillen tussen een muis en een rat

Behalve de kleur, in het geval van een Huismuis vaak een bruinige kleur en de kleur zwart van de zwarte rat, zijn er nog meer verschillen te ontdekken.

Zo zijn ze keutels van ratten vaak groter. Deze zijn 10 tot 20 mm lang en hebben een bruinige kleur. De vorm komt aardig overeen met de muizenuitwerpselen. Bij muizen zijn de keutels zwart, en zijn de keutels drie tot acht millimeter lang en twee tot drie millimeter dik.

Daarbij hebben ratten vaak kleinere, spitse oortjes. Zwarte ratten zijn slank en hebben een lange staart. Deze staart is langer dan hun eigen lichaam.

Muizen zijn kleiner dan ratten en staan er om bekend dat ze erg schuw zijn. Zwarte ratten daarentegen zijn minder schuw, en zullen dus minder snel wegschieten dan muizen.

Al met al is de kans dus erg klein dat uit een zwarte muis tegen komt in uw woning. Hoogst waarschijnlijk is de zwarte muis geen muis, maar een zwarte rat.

zwarte muis zwarte rat

Foto: Kilessan

Het bestrijden van muizen en ratten

Of u nu last heeft van muizen of zwarte ratten, in beide gevallen is het aan te raden om deze dieren op een veilige manier te bestrijden. Beide soorten ongedierte zijn onhygiënisch en kunnen verschillende ziektes met zich mee dragen.

Daarbij kunnen ze doormiddel van hun sterk geurende urine en uitwerpselen ook diverse soorten voedsel besmetten. U en uw kinderen en huisdieren kunnen hierdoor gemakkelijk ziek worden.

Een goede en nauwkeurige bestrijding is dus ten zeerste aan te raden.

Er zijn verschillende manieren voor het bestrijden van ratten en muizen. Denk hierbij bijvoorbeeld muizenvallen en diverse soorten gif. Toch blijft een volledige bestrijding aan te raden, omdat deze het totale probleem van overlast en bacteriën bestrijdt. Dit is veilig en gemakkelijk uit te besteden aan een professionele ongedierte bestrijder.

Wil u hulp bij het bestrijden van ratten of muizen? Bel dan met het nummer hieronder of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

 

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 8502, Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed