Muizenplaag Bestrijden Bel direct met de lokale bestrijder: 085-0298502

Bel ons direct

085 - 029 8502

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
Muizen bestrijden

Wat te doen tegen muizen?

Er zijn veel mensen die last hebben van muizen. Muizen worden vaak als vervelend gezien. Dit komt doordat muizen vaak een vervelende doordringende geur hebben en daarnaast ook nog uw interieur en kabels kunnenĀ beschadigen en uitwerpselen achterlaten. Daarnaast kunnen muizen vervelende ziektes meedragen.

Maar ‘wat te doen tegen muizen’?

Op deze pagina leggen we u uit wat u kunt doen om muizen te voorkomen en bestrijden.

Muizen

Het lijken erg schattige dieren, maar dat kan helaas flink tegenvallen. Muizen zijn alleseters en kunnen in huizen erg makkelijk eten vinden, waardoor een huis een ideale leefomgeving is voor deze dieren.

Daarnaast planten muizen zich makkelijk voort, waardoor een paar muizen al snel een hele muizenkolonie kunnen vormen. Probeer daarom altijd zo snel mogelijk wat te doen tegen muizen, voordat het er teveel worden.

Muizen in huis, wat te doen?

In huis kunnen muizen veel overlast veroorzaken. In Nederland hebben de meeste mensen last van de huismuis. Deze muis is erg lenig en kan zich daardoor in de kleinste spleten en gaten in huis vestigen.

Het is vaak lastig om deze muizen te vinden, omdat ze vrijwel overal kunnen komen. Daarnaast zijn het nachtdieren, dus u kunt ze alleen s’nachts tegen komen.Ā Het is dus vaak lastig om wat te doen tegen muizen.

Wat te doen tegen muizen?

Veel mensen vragen zich af wat te doen tegen muizen. De eerst stap is preventie, het is namelijk belangrijk om ervoor te zorgen dat muizen niet meer bij uw voedselvoorraden kunnen komen om ziekte te voorkomen.

Hiervoor moet er door het hele huis gekeken worden naar muren en plafonds. Dan moeten alle spleten en gaten waar muizen doorheen zouden kunnen komen afgedicht worden. Dit is om te voorkomen dat muizen vrij door het huis kunnen lopen.

Dit is echter een klus die bijna onmogelijk is, er zullen altijd wel kieren en gaten in uw woning zijn. Dit is zelfs vaak nodig, vanwege de ventilatie.

Het beste is dus om zo weinig mogelijk voedsel en etensresten te laten rondslingeren. Muizen komen hier op af, en als er geen voedsel in uw woning te vinden is, zijn ze hierdoor minder aangetrokken.

Bestrijding van muizen

De tweede stap van de vraag wat te doen tegen muizen is het bestrijden van de muizen. Dit kan op twee manieren gedaan worden, namelijk natuurvriendelijk zonder gif en met gif. Zonder gif is minder effectief doordat het de muizen niet altijd vangt.

Natuurvriendelijke bestrijding

De eerste manier om wat te doen tegen muizen is het plaatsen van vallen. Door in de vallen voedsel te plaatsen, komen de muizen de val in, waarna ze er niet meer uit kunnen en daarna kunnen ze weggehaald worden.

Muizen zijn echter slimme beestjes, en zij zullen na verloop van tijd de werking van de val doorhebben. Muizen bestrijden zonder gif zal het probleem dus nooit helemaal oplossen.

Bestrijding met gif

De andere manier om wat te doen tegen muizen is het plaatsen van lokdozen met daarin vergiftigd voedsel. Als de muis hierin komt om te eten, zal hij daarna door het gif dood gaan, waarna de muis opgeruimd kan worden en u er geen last meer van heeft.

Let hierbij wel op dat dit gif chemisch afval is en dat er speciaal mee omgegaan moet worden. Het beste is om hiervoor een expert in te schakelen die ervaring heeft. Bestrijding met gif is de meest effectieve manier om van muizen af te komen.

wat te doen tegen muizen

Veel muizen in huis

Als u niet wist dat er muizen waren in uw huis, dan kan het zijn dat het er inmiddels meerdere zijn. Des te meer muizen er zijn, des te lastiger het is om de muizen weg te krijgen. Dit komt doordat er dan nog muizen achter kunnen blijven die opnieuw een muizenkolonie kunnen maken.

Wat te doen tegen een muizenplaag?

Mocht u last hebben van veel muizen, dan is het belangrijk om ervoor te zorgen dat elke muis goed bestreden wordt, want als er muizen achter blijven kan dit het probleem opnieuw laten ontstaan.

Het is soms lastig om alle muizen te vangen, omdat u niet makkelijk weet hoeveel muizen er zijn. Gelukkig zijn er experts die veel ervaring hebben, die dan opzoek kunnen gaan naar de nesten van de muizen.

Zodra een nest van muizen gevonden is, worden er muizenvallen in de buurt van het nest geplaatst. Dit zorgt ervoor dat het makkelijker is om alle muizen van dit nest te vangen, omdat muizen eerder afgaan op voedsel vlakbij het nest.

Bescherming van uw gezondheid

Als er geprobeerd wordt iets te doen tegen muizen is het belangrijk om op de bescherming van uw gezondheid te letten. De uitwerpselen van de muizen kunnen immers ziektes bevatten. Ook de muizen zelf kunnen ziektes hebben.

Het is belangrijk om te proberen niet met de muizen of met hun uitwerpselen in contact te komen. U kunt hiervoor handschoenen dragen. Daarnaast is het verstandig om uw handen te wassen als u in contact bent gekomen met uitwerpselen.

Als u bang bent een ziekte op te lopen door het contact met uitwerpselen van muizen, dan is het belangrijk om zo snel mogelijk in contact te komen met een expert, zodat die de muizen voor u op kan ruimen.

Via onderstaand telefoonnummer kunt u vrijblijvend in contact komen met een muizenbestrijder. Ook kunt u via het aanvraag formulier gratis een prijsopgave opvragen om de muizen te laten bestrijden.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 8502, Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed