Muizenplaag Bestrijden Bel direct met de lokale bestrijder: 085-0298502

Bel ons direct

085 - 029 8502

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
wat eten muizen

Wat eten muizen?

Wat eten muizen?

Als u last heeft van een muizenplaag, dan is dit onderdeel van groot belang bij het bestrijden van muizen. Maar natuurlijk is het ook heel goed om te weten als u nog geen last heeft van muizen. Voorkomen is namelijk nog beter dan bestrijden.

Maar wat eten muizen nu heel graag? En hoe zorgt u ervoor dat deze muizen uw etenswaren niet bereiken? En wat te doen als u het idee heeft dat u niet meer van uw muizenplaag af kunt komen?

Deze vragen zullen hieronder allemaal beantwoord worden.

Waarom het belangrijk is om te weten wat muizen eten

Het is belangrijk om te weten wat muizen eten, omdat u op deze manier de omgeving van de muizen minder aantrekkelijk kunt maken.

Als de muizen in uw huis moeilijk aan geschikt voedsel kunnen komen, zullen ze het minder prettig vinden om zich in uw huis te nestelen. Het is dus belangrijk dat u de oorzaak van de muizenplaag weg neemt.

Ook is het goed om te weten wat muizen eten, omdat u op deze manier deze voedingsmiddelen extra goed in de gaten moet houden.

Muizen staan erom bekend niet alleen van uw voedingsmiddelen te eten of deze te verzamelen, maar laten daarbij ook nog eens schadelijke bacteriƫn en uitwerpselen achter op uw voeding.

Dit kan niet alleen voor overlast zorgen, maar u kunt er ook ziek van worden.

Maar wat eten muizen nu eigenlijk graag?

Wat eten muizen graag?

Het antwoord op wat muizen graag eten is eigenlijk snel beantwoord. Muizen eten namelijk bijna alles. Het zijn echte alleseters. Ze eten gemiddeld drie tot vijf gram per dag.

De huismuis, de muis die u vaak in en om het huis tegen komt, is een echte alleseter. Het liefste granen (zoals grote stukken brood), noten, peulvruchten, kaas en andere vetrijke producten. Spek is bijvoorbeeld ook een favoriet.

Daarbij eten ze ook vaak fruit en groente.

Bij fruit kunt u hierbij denken aan banaan, perzik, meloen, appels en verschillende bessen. Citrusvruchten zijn daarentegen vaak te zuur voor muizen.

Groente staat ook als favoriet op het menu. Wortel vinden ze bijvoorbeeld erg lekker.

Verder eten muizen graag andere insecten en larven, maar eten ze ook hun eigen uitwerpselen, omdat de vitaminen in deze uitwerpselen hun eigen spijsvertering weer stimuleert. Jonge muizen eten bijvoorbeeld de uitwerpselen van hun ouders.

Omdat muizen echte alleseters zijn, maakt dit het probleem in huis al snel erg groot. Ze kunnen namelijk snel voedsel vinden waarmee ze zich kunnen voeden en wat ze lekker vinden.

Een bijkomend gevaar is dat deze muizen met weinig vocht kunnen overleven. Op het moment dat ze dus een voedselvoorraad hebben verzameld, kunnen ze zich dus gemakkelijk een tijdje schuil houden.

wat eten muizen

Bestrijden van een muizenplaag

Als u graag een muizenplaag wilt bestrijden, is het dus handig om te weten wat muizen eten, maar is het ook belangrijk om het gehele probleem aan te pakken.

Zorg er zelf ten aller tijde voor dat het muizen moeilijk gemaakt wordt om bij uw voedingsmiddelen terecht te kunnen komen. Ook is het belangrijk dat uw huis schoon is, zodat de leefomgeving van de muizen minder aantrekkelijk gemaakt wordt.

Omdat muizen zich met hun voedselvoorraad voor langere tijd schuil kunnen houden in hele kleine spleetjes en gaatjes, is het aan te raden om een professionele bestrijder in te schakelen. Deze kan u direct van het gehele probleem af helpen.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 8502, Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed