Muizenplaag Bestrijden Bel direct met de lokale bestrijder: 085-0298502

Bel ons direct

085 - 029 8502

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
waar leven muizen

Waar leven muizen?

Waar leven muizen eigenlijk? Een veel omvattende vraag, omdat er verschillende soorten muizen zijn die ook weer een eigen leefomgeving hebben.

Daarbij is het ook niet altijd goed vast te stellen of u last heeft van een muizenplaag, aangezien muizen zich ook in gaten en kieren kunnen vestigen.

De omvang van het probleem is dus vaak slecht te overzien, dus waar moet u dan op letten?

Waar leven muizen precies?

Het probleem van muizen wordt vaak ondervonden met de huismuizen. Dit zijn muizen die leven in huizen, winkels, boerderijen, fabrieken en andere openbare gelegenheden. Eigenlijk leven ze altijd in het gebied van waar de mens zich bevindt.

Dit kan niet alleen als erg vervelend ervaren worden, maar kan in sommige gevallen ook nog erg gevaarlijk zijn.

Bosmuizen, waarvan huismuizen afstammen, zijn muizen die zich vaak op een plantaardige ondergrond willen nestelen. Maar toch komen deze ook nog wel voor in diverse bedrijfspanden.

Waarom muizen gemakkelijk kunnen blijven leven

Muizen zijn in staat zich in een vrij korte tijd gemakkelijk en snel voort te planten. Een huismuis kan ongeveer vijf jongen ter wereld brengen met een draagtijd van ongeveer 3 weken.

Daarbij hebben de muizen weinig eten en vocht nodig om te kunnen overleven. Ze kunnen zich dus gemakkelijk voor een langere tijd verstoppen en overleven met hun voorraad die ze verzamelen.

Een snelle voortplanting en een goede verstopplek kunnen dus voor grote problemen zorgen voor u en uw huisdier.

Waarom muizen graag bij mensen in de buurt leven

Huismuizen vinden het fijn om in de leefomgeving van de mens te leven. Muizen houden van het voedsel dat vaak aanwezig is in de ruimte waar mensen zijn.

Mensen daarentegen kunnen niet alleen veel overlast ervaren van muizen, maar kunnen ook gevaarlijke ziektes oplopen. Muizen laten hun uitwerpselen namelijk overal liggen en dragen vaak ziektes met zich mee.

Omdat muizen zich vaak bij etenswaren bevinden, kan het voedsel van mensen dus gemakkelijk besmet worden met de ziektes die de muizen met zich meedragen.

waar leven muizen

 

Wat te doen tegen muizen?

Er zijn diverse bestrijdingsmiddelen als een muizenval te koop om muizen te bestrijden. Helaas kunt u hiermee vaak niet het gehele probleem aanpakken.

Muizen zijn vaak niet alleen, waardoor een enkele muizenval niet het grote verschil zal gaan maken. Om nog maar te zwijgen over de gaatjes en kieren waar de muizen voor langere tijd in kunnen verblijven.

Als u er zeker van wilt zijn dat de ruimte waar u last heeft van muizen grondig aangepakt wordt, is het zeker aan te raden om dit aan een professional over te laten.

Via het nummer hieronder of het aanvraagformulier op de website kunt u direct in contact komen met uw lokale muizenbestrijder. Contact opnemen is gratis en vrijblijvend.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 8502, Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed