Muizenplaag Bestrijden Bel direct met de lokale bestrijder: 085-0298502

Bel ons direct

085 - 029 8502

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
muizenval

Muizenval, een goede manier om muizen te vangen?

Een muizenval, een hulpmiddel die ervoor kan zorgen dat muizen bestreden kunnen worden.

Er zijn diverse muizenvallen te koop, maar zijn muizenvallen eigenlijk wel echt zo effectief? En hoe kunt u het beste handelen als je een muizenval neerzet?

Waarom een muizenval effectief kan zijn

Een muizenval kan ervoor zorgen dat de muizen in de ruimte waarin hij staat bestreden kunnen worden. We praten hier dan wel over enkele muizen.

U kunt gebruik maken van zowel diervriendelijke als niet-diervriendelijke muizenvallen. Dat wil zeggen dat de diervriendelijke muizenval de muis laat leven en u deze uit kunt zetten.

Daarbij moet wel aangegeven worden dat bij het uitzetten van muizen u de muis ver van de ‘vangplek’ moet uitzetten. Een muis kan namelijk gemakkelijk de weg terug vinden.

Bij een niet-diervriendelijke val is het de bedoeling dat de muis gedood wordt. Dit gebeurt alleen niet altijd als de muis op een verkeerde manier in de val terecht komt.

Waarom een muizenval niet zo effectief kan zijn

Op het moment dat u last heeft van een muizenplaag, is het erg lastig om alle muizen uit te roeien met een muizenval. Muizen zijn in staat zich heel erg snel te vermenigvuldigen, waardoor het probleem al snel niet meer te overzien en (zelf) te behandelen is.

Een muizenval kan vaak maar een enkele muis per keer vangen, waardoor het erg lastig wordt om het totale probleem te verhelpen.

Waarom u gebruik zou willen maken van een muizenval

Er zijn diverse redenen te noemen waarom u gebruik zou willen maken van een muizenval. Muizen staan er bijvoorbeeld om bekend dat ze incontinent zijn.

Ze laten veel uitwerpselen achter door de gehele ruimte. Daarbij knagen muizen vaak draden, muren en meubels kapot.

Een muizenval is de meest voorkomende en vrij gemakkelijke manier van bestrijden bij muizen. Een muizenval kan ervoor zorgen dat u minder last heeft van muizen.

U maakt dan gebruik van een lokkertje die u op de muizenval plaatst. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kaas, pindakaas, spek en chocolade.

U lokt de muis met eten de val in.

muizenval

 

Waarom u geen gebruik zou willen maken van een muizenval

Er zijn ook een aantal redenen waarom u geen gebruik zou willen maken van een muizenval. Het kan voor uzelf of voor kinderen bijvoorbeeld minder prettig zijn om een muizenval in huis te hebben. Ook kan het voor uw huisdieren een nadeel of zelfs een gevaar zijn.

Vooral kinderen en huisdieren kunnen zich verwonden door muizenvallen.

Daarbij kan het voor u erg lastig zijn als u het vervelend vindt om dieren te doden of te zien lijden. Normaal wordt een muis snel gedood in een muizenval, maar dat kan ook wel eens mislukken. Dan is de muis niet snel dood of wordt verminkt.

Ook is het verwijderen van muizenvallen een akelig klusje. Vaak komt er bloed bij kijken en wordt het als niet zo fris ervaren om de muizenval te verwijderen. Let er daarbij ook op dat muizen vaak ziektes en allergieen met zich mee kunnen dragen. Het verwijderen van een muizenval zou u dus ten aller tijde met handschoenen moeten doen.

Daarnaast is het in het geval van een muizenplaag geen aanrader om gebruik te maken van een enkele muizenval. Hierbij is het probleem vele malen groter. En daarbij kunt u maar eenmalig gebruik maken van een muizenval.

Maar wat is dan het beste alternatief voor een muizenval?

Het is vooral aan te raden om bij grote aantallen muizen gebruik te maken van een professionele bestrijder. Deze kan de muizenplaag direct en effectief bestrijden.

Ook loopt er niemand hierbij gezondheidsrisico’s en hoeft u niet bang te zijn om besmet te worden met een ziekte. Het scheelt niet alleen veel tijd en moeite, maar ook veel viezigheid en een terugkerend probleem van de muizenplaag.

Neem hieronder vrijblijvend en gratis contact op met een bestrijder bij u de buurt.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 8502, Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed