Muizenplaag Bestrijden Bel direct met de lokale bestrijder: 085-0298502

Bel ons direct

085 - 029 8502

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
muizenuitwerpselen

Muizenuitwerpselen herkennen

Muizenuitwerpselen, misschien heeft u ze wel eens gezien. En het kan ook heel goed zijn dat u er veel overlast van heeft. Maar behalve veel ongemak, kan het ook grote, nare gevolgen hebben.

Deze keutels en urine worden namelijk niet alleen als vies ervaren, maar kunnen ook nog eens gevaarlijk zijn.

Hieronder wordt beschreven waar u op moet letten bij het aantreffen van muizenuitwerpselen, en welke stappen u op dat moment het beste kunt ondernemen.

Waar u op moet letten bij muizenuitwerpselen

Ten eerste is het belangrijk dat u vast kunt stellen of u te maken hebt met muizenuitwerpselen. Muizenuitwerpselen van de huismuis kunt u als volgt herkennen.

Muizen leggen donkere, langwerpige keutels. U zou kunnen zeggen dat het iets wegheeft van hagelslag.

Muizenuitwerpselen zijn ongeveer drie tot acht millimeter lang en twee tot drie millimeter dik. De muizenuitwerpselen zijn donker, zwart van kleur.

Op het moment dat u heeft vastgesteld dat het om muizen gaat, dan is het belangrijk dat u hygiënisch te werk gaat met muizenuitwerpselen.

Muizenuitwerpselen kunnen zich gemakkelijk verspreiden, er kan kruisbesmetting plaatsvinden, en het voedsel waar eventuele uitwerpselen op terecht zijn gekomen, kunnen ziektes overbrengen. Het kan zelfs zo zijn dat bij het verwijderen van muizenuitwerpselen er delen in stofresten zitten.

Deze kleine deeltjes kunnen gemakkelijk ingeademd worden en daardoor ook gemakkelijk ziektes verspreiden.

Waar u muizenuitwerpselen kunt aantreffen

De poep en urine van de muis kunt u overal vinden. Muizen zijn wel vaak geneigd om de keutels op een hoop neer te leggen. Ook leggen ze deze vaak niet midden in een ruimte, maar bijvoorbeeld dicht bij de plinten.

Helaas kunt u muizenuitwerpselen ook op etensresten aantreffen.

Muizenuitwerpselen kunnen dus overal zijn, en dus ook gemakkelijk bacteriën verspreiden. Neem het muizenprobleem dus ten aller tijde erg serieus.

 

Hoe u muizenuitwerpselen verwijderen?

Het is erg belangrijk dat er hygiënisch wordt omgegaan met een muizenprobleem. Muizenuitwerpselen verwijderen met blote handen wordt dus ten aller tijde afgeraden.

Draag dus handschoenen en wees voorzichtig met verwijderen. Als u de muizenkeutels weg veegt, doe dit dan niet te snel. Het stof dat kan opwaaien kan worden ingeademd, waardoor u dus ook besmet kunt worden.

Nadat de muizenuitwerpselen verwijderd zijn, is het belangrijk om met een reinigingsmiddel de plek goed schoon te maken. Denk hierbij groter dan alleen de plek waar u de resten hebt aangetroffen. Helemaal bij etensresten.

Maak het grote geheel dus goed schoon. Op het moment dat u liever helemaal geen risico wilt lopen, is het inschakelen van een bestrijder een aanrader. Deze kan gelijk het muizenprobleem in zijn totaliteit en zonder risico’s oplossen.

Bel met het nummer hieronder om direct vrijblijvend in contact te komen met een professionele bestrijder.

 

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 8502, Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed