Muizenplaag Bestrijden Bel direct met de lokale bestrijder: 085-0298502

Bel ons direct

085 - 029 8502

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
Muizen

Muizen

Hoe zien muizen eruit?

Muizen zijn kleine knaagdiertjes die vaak bruin of grijs van kleur zijn. Ze hebben een spits snuitje.

Kenmerkend aan muizen zijn hun lange staart en korte pootjes. In verhouding tot hun lichaam zijn de kop en de romp groot.

Muizen kunnen zich erg snel verplaatsen, ze zijn erg wendbaar en kunnen heel snel rennen.

Waar komen muizen vaak voor?

Muizen komen zowel binnenshuis als buitenshuis voor op veel plekken. In uw huis kunt u muizen vaak vinden in de buurt van voedsel, plekken als kasten met etenswaren zijn dan ook erg geliefd bij muizen.

Muizen trekken vaak van buiten uw huis in op zoek naar voedsel, warmte en beschutting. Ze houden zich op allerlei plekken schuil, zo kunnen muizen zich onder ander in kieren bevinden, bijvoorbeeld tussen wanden of houtwerk.

Een muizennest zit vaak verscholen op een plek die moeilijk te zien is. Muizen lopen hierdoor minder gevaar om ontdekt en bestreden te worden, het kan daarom lastig zijn voor u om een muizennest op te sporen.

Muizen tussen het plafond

Welke risico’s brengen muizen met zich mee?

Muizen kunnen virussen met zich meedragen, u kunt hiervan ziektes oplopen hoewel de kans klein is dat een muis een virus op u overdraagt.

Een vaker voorkomend probleem is het open knagen van verpakkingen van etenswaren of het doorknagen van elektriciteitskabels, waardoor u deze niet meer kunt gebruiken.

Muizen kunnen zich bijvoorbeeld door houtwerk, kabels en isolatiemateriaal knagen. U loopt daardoor het risico dat uw huis ernstige schade oploopt. Vooral de wanden van uw huis kunnen ernstig beschadigen en de isolerende of ondersteunende functie daarmee verliezen.

Ook uw inboedel loopt gevaar wanneer u last heeft van muizen. Muizen kunnen aan al uw meubilair knagen, van tafels en stoelen tot aan uw bankstel. Uw meubels kunnen hierdoor ernstige schade oplopen en onbruikbaar worden of waarde verliezen.

Is het noodzakelijk om muizen te bestrijden?

Veel mensen zien muizen als onschuldige beestjes. Echter kunnen ze zich in korte tijd snel vermenigvuldigen en zo een muizenplaag veroorzaken.

Om ervoor te zorgen dat uw huis niet wordt beschadigd en om gezondheidsrisico’s voor uzelf en anderen te beperken, is het verstandig om muizen te bestrijden. In korte tijd kunnen namelijk zowel uw huis als uw inboedel ernstige schade oplopen.

Hoe kunt u een muizenplaag voorkomen?

Een muizenplaag kunt u voorkomen door uw huis goed schoon te houden. Muizen worden aangetrokken tot uw huis wanneer er zich veel etensresten en open verpakkingen van eten bevinden.

Het is dus enerzijds raadzaam om uw eten afgesloten te bewaren en anderzijds om etensresten rond bijvoorbeeld uw eettafel onmiddellijk op te ruimen.

Ook helpt het om de rest van uw huishouden schoon te houden, dit zorgt er niet alleen voor dat u minder snel last van muizen zult hebben, ook ander ongedierte zal minder snel een kans krijgen.

Kunt u zelf muizen bestrijden?

U kunt zelf muizenvallen plaatsen, al is de kans klein dat u hiermee alle muizen zult verdelgen.

Wanneer enkele muizen in de vallen zijn gelopen is de kans kleiner dat muizen dit hierna weer zullen doen. Muizenvallen zijn daarom vaak maar tijdelijk doeltreffend.

Ook kunt u gebruik maken van muizengif. Het gebruik hiervan wordt echter niet aangeraden omdat muizengif erg slecht voor uw gezondheid kan zijn bij verkeerd gebruik. Om risico’s uit te sluiten is het dan ook verstandig om zelf geen muizengif te gebruiken.

hoe muizen verwijderen

Muizen professioneel laten bestrijden

Om muizen doeltreffend te bestrijden is het verstandig om een professionele ongediertebestrijder in te schakelen. Een professionele ongediertebestrijder biedt meerdere voordelen ten opzichte van het zelf uitvoeren van een muizenbestrijding:

Ongediertebestrijders weten waar al het ongedierte zich bevindt

Professionele ongediertebestrijders kennen velen soorten ongedierte, zo ook muizen.

Wanneer u last heeft van muizen zal de ongediertebestrijder alle risicovolle plekken controleren op de aanwezigheid van muizen. U heeft zo de zekerheid dat alle muizen bestreden zullen worden en niet slechts een deel waardoor het probleem zal blijven bestaan.

U sluit gezondheidsrisico’s voor uzelf uit

Omdat ongediertebestrijders zeer regelmatig met bestrijdingsmiddelen werken, weten zij ook hoe deze gebruikt dienen te worden.

Wanneer u zelf met bestrijdingsmiddelen aan de slag gaat is het nog maar de vraag of u deze ook veilig toepast, u kunt daarmee gezondheidsrisico’s lopen.

Door een ongediertebestrijder in te schakelen heeft u de zekerheid dat de bestrijdingsmiddelen juist worden toegepast waardoor u geen gevaar loopt.

U hoeft zelf geen bestrijdingsmiddelen aan te schaffen

Niet alle bestrijdingsmiddelen kunnen u de garantie geven dat ze zullen werken. Aangezien de kans groot is dat u onbekend bent met bestrijdingsmiddelen blijft het dan ook een gok welk bestrijdingsmiddel zou kunnen aanslaan.

U loopt hiermee het risico om verkeerde- of slechte bestrijdingsmiddelen aan te schaffen. Hierdoor maakt u onnodig kosten en blijft het probleem bestaan.

Door een bestrijder in te schakelen hoeft u zich geen zorgen te maken over welk bestrijdingsmiddel u hoeft toe te passen. De bestrijder heeft al deze middelen tot zijn beschikking en weet goed welk middel het meest doeltreffend zal zijn.

U heeft de zekerheid van een succesvolle bestrijding

Door een ongediertebestrijder in te schakelen heeft u de garantie dat het ongedierte zal verdwijnen. De bestrijder zal alle plekken nalopen waar het ongedierte zich kan bevinden.

Vervolgens zullen deze plekken succesvol bestreden worden en tot slot gecontroleerd worden op aanwezigheid van het ongedierte. U heeft hierdoor de garantie van het probleem verholpen te zijn.

Kosten van een muizenbestrijding

De kosten van een muizenbestrijding lopen uiteen. De reden hiervoor is dat iedere bestrijdingssituatie anders is en dus ook andere kosten met zich meebrengt.

Om inzicht te krijgen in de kosten voor een eventuele bestrijding bij u, kunt u via deze link vrijblijvend een offerte aanvragen.

De ongediertebestrijder zal u een indicatie geven van de kosten waarna u kunt bepalen of u de bestrijding wilt laten uitvoeren.

Wanneer u de kosten van een eigen bestrijding afweegt tegen die van de ongediertebestrijder valt deze vaak erg mee, zeker wanneer u de voordelen van een bestrijder in uw overweging meeneemt.

U kunt ook telefonisch een offerte aanvragen, dit doet u door het onderstaand telefoonnummer te bellen.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 8502, Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed