Muizenplaag Bestrijden Bel direct met de lokale bestrijder: 085-0298502

Bel ons direct

085 - 029 8502

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
muizen verjagen met kruiden

Muizen verjagen met kruiden

Hoort u af en toe ’s avonds wat geritsel? Ziet u weleens keuteltjes liggen? En ruikt u weleens een vreemde geur in uw woning?

Het zou in dit geval zo maar kunnen zijn dat u last heeft van muizen in huis. Aangezien muizen in de vrije natuur nogal eens geplaagd worden door natuurlijke vijanden of door de kou, willen ze nog weleens intrek nemen in onze warme huizen.

Als u vervolgens op internet gaat zoeken naar manieren om de muizen te verjagen, dan zult u merken dat er vele verschillende en uiteenlopende methoden worden beschreven.

Een van deze methoden is muizen verjagen met kruiden of met knoflook. Op deze pagina willen we u graag uitleggen of deze manier van muizen bestrijden echt werkt, of dat dit een verspilling is van uw tijd.

De huismuis

Als we last hebben van de aanwezigheid van muizen in ons bedrijf of onze woning, gaat het vrijwel altijd om de gewone huismuis. Dit is een van de meest voorkomende muizensoorten en komt over de hele wereld voor. Het beestje voedt zich het liefst met granen en noten.

Bij gebrek aan dit voedsel stellen ze zich echter ook snel tevreden met allerlei ander eetbaar materiaal. Ze zijn dan absoluut niet kieskeurig en nemen ook genoegen met bijvoorbeeld papier, zeep of lijm.

Hierdoor kunnen ze lang overleven in onze woningen.

Zijn muizen schadelijk?

Of muizen nu echt schadelijk zijn in onze woningen, is enigszins de vraag, maar prettig is het absoluut niet. In de eerste plaats geeft het veel mensen een vervelend gevoel om deze dieren in huis te hebben.

Daarnaast kunnen ze zeker wel schade aanbrengen aan bijvoorbeeld geluidsapparatuur of andere kabels. Hierdoor kan tevens kortsluiting, en dus ook brand ontstaan. Indirect zijn ze dus wel gevaarlijk.

Tenslotte is het absoluut niet hygiënisch om muizen in huis te hebben omdat ze overal hun urine en keuteltjes achter kunnen laten.

Muizen bestrijden

Al met al is het dus gewenst om deze ongewenste bezoekers kwijt te raken en weer te kunnen genieten van een muisvrije woning.

Er zijn verschillende mogelijkheden om de muizen te bestrijden.

Zo gebeurt het vaak door middel van muizenvallen, lokdozen of apparatuur met een hoog piepgeluid waar de muizen voor terug lijken te deinzen. Bij vele van deze methoden zal de muis gedood worden. Een diervriendelijke manier is muizen verjagen met kruiden en deze te gebruiken in uw huis of tuin.

Dit klinkt mooi, maar is deze oplossing werkelijk zo effectief?

Muizen verjagen met kruiden

Er zijn een aantal kruiden en planten waar muizen echt een hekel aan lijken te hebben. Deze kruiden kunnen dan ook worden ingezet bij de bestrijding van muizen.

U kunt hierbij denken aan kruiden als bijvoorbeeld kamille, lavendel, pepermunt, chilipeper of kruidnagel. Wanneer de dieren deze geuren ruiken, is er een kans dat ze uw woning verlaten, of in ieder geval niet in de buurt komen.

Kruiden toepassen ter bestrijding

Als u wilt proberen muizen te verjagen met kruiden, moeten de blaadjes van de kruiden eerst goed worden gedroogd en daarna kunnen ze fijn worden gewreven. Het poeder dat hierdoor ontstaat, kan aangebracht worden op de plaatsen waar u de muizen heeft aangetroffen of op de plek waar u een eventueel hol van de muizen vermoedt.

Muizen verjagen met knoflook

Een ander beproefd middel om muizen te verjagen, is het gebruik van knoflook. Evenals bij de geur van bovengenoemde kruiden, lijken de beestjes een hekel te hebben aan deze geur.

muizen verjagen met kruiden

Muizen verjagen met kruiden; wel of niet doen?

Concluderend kunnen we zeggen dat er van alles mogelijk is om de aanwezigheid van muizen in onze woning te bestrijden.

Muizen verjagen met kruiden of muizen verjagen met bijvoorbeeld knoflook, zijn hierbij het meest diervriendelijk. Het is alleen de vraag of u het zelf prettig vindt om in uw woning continu de geur van deze kruiden of knoflook te ruiken.

Bovendien is het nog maar de vraag of u de muizen door het gebruik van kruiden echt definitief kunt verwijderen. Als er sprake is van een enkele muis in huis zou deze misschien nog wel een ander plekje zoeken wanneer hij de geur van bepaalde kruiden ruikt.

Maar meestal gaat het niet om een enkele muis, maar wanneer u een muis opmerkt, zijn er vaak al meerdere muizen aanwezig in uw woning. En dan wordt het lastig om de muizen voorgoed weg te krijgen.

Muizen verjagen met kruiden is dan niet afdoende. Muizen zijn namelijk slimme dieren en merken gevaar snel op. Omdat zij een zeer flexibel skelet hebben, kunnen ze door de kleinste kiertjes en gaatjes wegvluchten.

Wilt u definitief verlost zijn van de muizenoverlast, dan kunt u het beste contact opnemen met de ongediertebestrijding. Zo bespaart u veel tijd en moeite op het proberen van allerlei huis, tuin en keukenmiddeltjes die waarschijnlijk nauwelijks werken.

Ongediertebestrijding inschakelen

Wanneer u vragen heeft over de aanwezigheid van muizen in uw woning of bedrijf, kunt u altijd informatie bij ons opvragen door even te bellen of door een formulier in te vullen op onze website.

Wanneer het nodig is, kunnen wij in de meeste gevallen snel ter plaatse zijn om u te helpen.

Als u het vermoeden heeft dat er meerdere muizen aanwezig zijn in uw huis, dan kunnen wij deze op een professionele wijze voor u verwijderen.

Als u dit door onze deskundige medewerkers laat doen, bent u ervan verzekerd dat u de muizen echt kwijt bent.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 8502, Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed