Muizenplaag Bestrijden Bel direct met de lokale bestrijder: 085-0298502

Bel ons direct

085 - 029 8502

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
Muizen vangen

Muizen vangen

Muizen

Muizen vangen is een lastige klus. Tam en in een kooi kunnen ze ontzettend schattig zijn, maar als u muizen in uw huis of bedrijf hebt rondlopen, zult u absoluut niet blij zijn. In de eerste plaats geeft het de meeste mensen een gevoel van afschuw als ze bemerken dat er muizen in hun woning rondlopen.

Daarnaast kunnen de beestjes ook schade aanrichten aan kabels van verlichting, geluidsapparatuur, enz. Tenslotte kunnen ze ook nog ziektes overdragen door hun aanwezigheid. Al met al wilt u die muizen dus zo snel mogelijk kwijt uit uw domein.

Muizen in huis vangen

Die muizen moeten dus gevangen worden. Als het in uw woning om een enkele muis gaat, is het misschien mogelijk om deze zelf te vangen. Het probleem is echter dat muizen zelden alleen voorkomen in een woning. Dit komt doordat de muizen zich, als ze in een voor hen gunstige leefomgeving zijn, zeer snel voortplanten.

Hoe muizen vangen

Meestal wordt als eerste geprobeerd een muis te pakken te krijgen door middel van een muizenval. Vaak probeert men de muis of de muizen te lokken door middel van een val met daarop wat kaas of pindakaas. In dit geval is het belangrijk dat er niet elders in uw woning voedsel te vinden is voor de muizen, maar dat ze voor eten echt terecht moeten komen bij de val.

Een ander middel voor muizen vangen, is het plaatsen van lokdozen. Deze lokdozen bevatten gifkorrels waardoor de muizen dood gaan wanneer ze hiervan eten. Als u deze doosjes gebruikt, is het wel zaak om op te letten als u huisdieren of kleine kinderen hebt. De korreltjes kunnen namelijk ook gevaar voor hen opleveren.

Als laatste zou u ook nog een soort apparaatje kunnen gebruiken dat geluid voortbrengt met een zeer hoge frequentie. Muizen worden namelijk afgeschrikt door dit hoge geluid.

Bovenstaande methoden lossen echter de oorzaak van het probleem niet op. Het verjaagt de muizen alleen tijdelijk, en zodra ze merken dat ze weer terug kunnen komen zullen ze dit doen. Muizen vangen is dus geen eenvoudige klus.

Muizen vangen zonder doden

Het verdient absoluut de voorkeur om muizen te vangen zonder doden, hoe lastig en schadelijk ze ook kunnen zijn. Op deze manier muizen vangen kan met een muizenval met een soort kooi. Nadat de muizen de val ingelopen zijn, zitten ze gevangen in een soort kooitje. U kunt de gevangen muis daarna buiten, zo ver mogelijk bij uw woning vandaan, weer vrijlaten.

Een andere manier om muizen te vangen zonder doden is met het geluidsapparaatje dat hoge tonen voortbrengt. Muizen worden hier zo door afgeschrikt dat ze snel zullen verdwijnen uit uw huis. Experts hebben echter hun twijfels bij de werking van dergelijke apparaatjes en geven aan dat dit vooral geldklopperij is.

Zelf muizen vangen

Het is te begrijpen dat u eerst zelf wilt proberen om de muizen te vangen, maar in veel gevallen is dit onbegonnen werk. Muizen zijn namelijk tamelijk slimme dieren die snel in de gaten hebben als er gevaar voor hen dreigt. Ze kunnen zo nodig zeer snel en goed springen en klimmen en ze hebben maar zeer weinig ruimte nodig om ergens door te kunnen komen. En het probleem is dat muizen vaak pas te laat worden ontdekt.

Als u in uw huis een muis of muizenkeutels waarneemt, is de kans zeer groot dat de muis al langere tijd aanwezig is en zich inmiddels heeft voortgeplant. In dat geval is het bijna niet mogelijk om de muizen kwijt te raken zonder deskundige hulp en kunt u beter contact opnemen met de ongediertebestrijder.

Muizen vangen

Muizenbestrijding

U kunt wanneer u twijfelt over de aanpak van muizen vangen in uw huis altijd bellen met de ongediertebestrijder. Deze kan u voorzien van deskundig advies als het gaat over het vangen van muizen in huis.

De muizenbestrijder heeft jarenlange ervaring met het vangen van muizen en kan u deskundig advies geven. Als er daadwerkelijk sprake is van een muizenplaag, komen ze bij u langs en bespreekt u samen met hen welke aanpak het beste is om de muizen te vangen.

Als het nodig is, kan de ongediertebestrijder snel bij u langskomen om u van het muizenprobleem af te helpen. Het grote voordeel is dat u dan zeker weet dat de muizen effectief worden bestreden en dat u definitief van deze overlast af bent.

U kunt voor muizenbestrijding of advies bellen met het nummer hieronder of gratis en vrijblijvend een offerte aanvragen via het aanvraagformulier.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 8502, Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed