Muizenplaag Bestrijden Bel direct met de lokale bestrijder: 085-0298502

Bel ons direct

085 - 029 8502

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
Muizen tussen het plafond

Muizen tussen het plafond

Muizen in huis zijn vaak een vervelende plaag waar men maar moeilijk van af kunt komen. Voor veel mensen zijn muizen in huis niet alleen griezelig maar ook nog eens vies. Ze komen overal. In kasten komen ze door de kleinste gaatjes.

Ze lopen over het voedsel en kleding en doen daarbij ook nog eens overal hun behoefte. Ze geven dus een verhoogde kans op ziektes.

Wanneer de muizenplaag groot is is het, om er vanaf te komen, van belang dat u een gecertificeerde ongedierte bestrijder zoekt die weet wat voor soort gif er toegepast kan worden. Als u muizen in huis heeft is over het algemeen gemakkelijk te herkennen. U vindt namelijk de uitwerpselen of knaagschade.

Muizen kunnen op verschillende plekken in uw woning voorkomen. Muizen tussen plafond het plafond is daarbij een van de meest voorkomende plekken. Op deze pagina leggen we u meer uit over muizen in uw huis en hoe u muizen tussen het plafond kunt bestrijden.

Zijn muizen in huis gevaarlijk?

Muizen in huis kunnen gevaarlijk zijn. De tanden van een muis blijven altijd doorgroeien en daarom zullen muizen deze moeten slijpen. Dit doen ze door het knagen op verschillende soorten voorwerpen.

Wanneer ze kabeltjes doorknauwen is er altijd kans op kortsluiting waardoor er brand kan ontstaan. Regelmatig branden boerderijen af doordat er op deze manier kortsluiting is ontstaan. Muizen kunnen op verschillende plaatsen in huis voorkomen. Ook is het van belang dat u weet dat muizen ziektes kunnen veroorzaken.

Ziekte van Weil

Muizen dragen de ziekte van Weil bij zich. In de urine van muizen bevinden zich verschillende soorten bacteriën die samen leptospirosen worden genoemd. Het is mogelijk hierdoor besmet te raken.

Leptospirose kan verschillende vormen aannemen van licht tot zeer ernstig. Je kan er lichte temperatuurverhoging en bloedingen van krijgen. Er kunnen daarbij problemen optreden met de nieren en lever of zelfs een ontsteking van de hartspier.

Het bestrijden van muizen in huis

Over het algemeen zal het met een muisje beginnen. U denkt hierbij dat het niet zo’n vaart zal lopen en probeert hem te vangen. Voordat u echter die ene muis heeft gevangen is de kans zeer groot dat hij al een nestje jongen heeft.

Door het snelle voortplanten van de muizen heeft u zo een muizenplaag in huis. Daarom zal er een grondige aanpak vereist zijn om de muizenplaag te verhelpen. Wanneer u het namelijk niet grondig aanpakt zullen meer jongen geboren worden dan dat u er weg kunt werken.

Om de muizenplaag in huis goed te kunnen bestrijden is het lokaliseren van groot belang. Als u dat weet dan kunt u het gif plaatsen. Zorg er wel voor dat u deze handeling consequent uitvoert en wel zodanig dat er geen kinderen bij kunnen komen.

Muizen op zolder

Muizen op zolder zijn te bestrijden met vergif. Deze voederplaats moet dan wel met vaste regelmaat worden aangevuld. Wordt er van het vergif gegeten zorg er dan voor dat het direct wordt aangevuld. Zorg er voor dat ze blijven eten.

Muizen zijn echter slimme beestjes en ze zullen op den duur doorhebben dat het voedsel schadelijk voor hen is en het laten staan. Bovendien is het lastig om in te schatten waar de muizen zich allemaal bevinden, waardoor de kans groot is dat het vergif niet bij alle muizen terecht komt.

Een groot nadeel van deze methode is dat de muizen niet direct sterven. Mochten ze het vergif dus binnen krijgen, dan kunnen ze eerst nog terug in het nest komen. Vervolgens sterft de muis daar en blijft het dode beestje daar liggen. Dit kan voor veel stankoverlast in uw woning zorgen. Bovendien is het op deze manier erg lastig om zelf de stankoverlast te verhelpen.

Muizen in de slaapkamer

De beste manier om muizen in de slaapkamer te bestrijden is door middel van een klem. Zou u namelijk in de slaapkamer gif gebruiken dan is het zeer waarschijnlijk dat de muis voordat hij doodgaat een rustig plekje in de slaapkamer zoekt om dood te kunnen gaan. Door hem met een klem te vangen dan weet u zeker dat hij gelijk ook weg is.

U zult op deze manier zeker een aantal muizen vangen, alleen u zult nooit van het probleem afkomen. Muizen laten zich niet gemakkelijk vangen, zeker als ze geleerd hebben dat de klemmen gevaarlijk voor ze kunnen zijn.

Muizen tussen het plafond

Muizen tussen het plafond

Er is niets vervelender dan dat u weet dat u muizen tussen het plafond heeft. Wanneer u bijvoorbeeld ’s avonds wilt gaan slapen en u hoort de muizen tussen het plafond lopen kunt u hierdoor slapeloze nachten hebben.

Alleen al de gedachten dat er muizen tussen het plafond lopen en dus boven u aanwezig zijn zal voor u zeer verontrustend werken. Daarom moeten deze muizen tussen het plafond op een verantwoorde en snelle manier worden bestreden.

U zal zich kunnen afvragen “hoe komen de muizen tussen het plafond”?

De muizen kunnen zich tussen het plafond nestelen via de spouwmuur. Er is altijd wel een klein gaatje waardoor ze tussen de ruimte kunnen komen. Een opening van een paar centimeter is al groot genoeg voor een muis om door heen te kruipen.

De volgende vraag zou kunnen zijn hoe zijn ze te bestrijden? Indien u in een rijtjes huis woont, is het mogelijk dat de muizen van een paar huizen van u vandaan bij u terecht komen.

De plaag verspreid zich in dit geval over meerdere huizen.

Muizen tussen het plafond bestrijden

Heeft u last van muizen tussen het plafond of op een andere plaats in uw woning? Dan is het verstandig om contact op te nemen met een professionele muizenbestrijder. Deze kan u veel tijd en moeite besparen door de effectieve bestrijdingsmethoden.

Zo bespaart u het gedoe met alle huis, tuin en keukenmiddelen waar experts hun twijfels over hebben of deze wel goed werken. Vaak pakken deze middelen slechts een gedeelte van het probleem aan, waardoor u nooit volledig van de plaag af komt. Met een expert in muizenbestrijding is dit wel het geval.

U kunt in contact komen met een professionele muizenbestrijder door gratis en vrijblijven te bellen met het nummer onderaan deze pagina. Ook kunt u ons bestrijdingsformulier voor een offerte of advies invullen door op de knop onder dit bericht te klikken. U komt dan direct in contact met een professionele bestrijder.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 8502, Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed