Muizenplaag Bestrijden Bel direct met de lokale bestrijder: 085-0298502

Bel ons direct

085 - 029 8502

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
muizen in de spouwmuur

Muizen in de spouwmuur bestrijden

Muizen in huis: het is een van de meest voorkomende problemen van eigenaren of huurders van een woning. Door het laten slingeren van eten, het niet goed isoleren van gaten in de muur óf om een andere reden kan het altijd zo zijn dat een muis de woning betrekt, wat weer kan leiden tot diverse, gevaarlijke situaties.

Heeft u last van muizen in de spouwmuur? Of is er sprake van muizen tussen de muren? Laat dan een professionele ongediertebestrijder de muizen in de spouwmuur bestrijden. Hieronder vindt u méér informatie!

Muizen in huis

Muizen zijn vaak een garantie voor hysterische taferelen. Veel mensen zijn er bang voor. De kleine diertjes duiken namelijk vanuit het niets op, maar zijn ook niet altijd van positieve waarde op de hygiëne. Logischerwijs zien meer mensen ze daarom komen als gaan.

Maar de hygiëne en de schrikeffecten zijn niet eens de grootste zorgen wanneer sprake is van muizen in huis. Muizen zijn namelijk knaagdieren en knagen werkelijk aan van alles en nog wat.

Nu is het zonde wanneer de dieren knagen aan één van uw meubelstukken, maar het is ronduit gevaarlijk wanneer dit gebeurt aan verschillende kabels en bedradingen. Dit kan leiden tot kortsluiting en, in het ergste geval, brand in huis. Redenen genoeg om, in het geval van muizen in huis, de ongediertebestrijding te contacteren.

Muizen tussen muren

Muizen houden zich schuil op diverse plekken – mede afhankelijk van het soort muis waarmee je te maken hebt. Zo komen huismuizen af op plekken waar met eten is geknoeid, zoals achter fornuizen en in kelders. Een veldmuis is meer het type dat binnenkomt via een open deur, waar een spitsmuis gewoon alle plekken betrekt waar volgens zijn instinct mensen zijn geweest.

Welk type muis er ook voorkomt – ze kunnen overal zitten. De situatie wordt ronduit lastig wanneer de muizen tussen muren zitten. In sommige gevallen zie je ze dan niet eens: je hoort ze heen en weer rennen. Desondanks verdient het ook dan de aandacht om ze te verwijderen.

Muizen kunnen bijvoorbeeld knagen aan belangrijk isolatiemateriaal en vinden bovendien altijd wel een manier naar binnen: hun lichaam is dusdanig flexibel dat ze binnen mum van tijd tóch in de woonkamer belanden. En zo’n situatie wilt u natuurlijk altijd voorkomen.

Dit komt bijvoorbeeld ook voor bij muizen in het plafond.

De spouwmuur

De spouwmuur is de buitenmuur van het huis. Of spouwmuren – beter gezegd. Ten slotte gaat het hier om een dubbele muur: de buitenmuur en de binnenmuur. Daartussen bevindt zich, in niet geïsoleerde huizen, de zogenaamde spouw: een tussenruimte die kan zorgen voor veel tocht en een bepaald verlies van energie.

De spouw is echter ook een favoriete plek voor muizen – een plaats waar ze zich schuil kunnen houden en waar ze zich uitstekend voort kunnen planten. Muizen in de spouwmuur hebben, is een situatie die niet wenselijk is en waarvoor een ongediertebestrijder beslist geen overbodige luxe is.

muizen in de spouwmuur

Muizen in de spouwmuur bestrijden

De spouwmuur is niet alleen een verblijfplaats, maar ook dikwijls de entree voor muizen in huis. Via deze muren komen ze snel en eenvoudig op alle mogelijke plekken in huis, net zo lang tot ze een gaatje vinden om in de woonkamer te komen. In de tussentijd is de kans groot dat ze schade aanbrengen aan de woning of voor een verminderde hygiëne zorgen via hun uitwerpselen.

Muizen in de spouwmuur bestrijden is niet eenvoudig: het zijn kieren waar je normaal gesproken niet snel tussen kunt komen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de daadwerkelijke bestrijdingswijze.

Een professionele ongediertebestrijder kan dit wél. Zij komen op alle plekken en verdrijven de muizen op een diervriendelijk manier – ver weg van uw huis.

Ongediertebestrijder inschakelen?

Heeft u last van muizen in de spouwmuur, muizen in de gewone muur, muizen tussen muren óf gewoon last van muizen in het algemeen? Neem dan contact op met een ongediertebestrijder! Deze bestrijders beschikken over allerlei soorten middelen, variërend van apparatuur tot verdrijvingssprays, die ervoor zorgen dat de muizen niet alleen verdwijnen, maar ook niet meer terugkomen.

Contact

Deze werkzaamheden zijn voordelig voor u, voor uw woning én voor het dier zelf. De ongediertebestrijder streven er namelijk altijd naar om de muizen op een diervriendelijke manier te verdrijven.

Doe direct een aanvraag wanneer u last heeft van muizen in huis. Neem telefonisch contact met ons op of contacteer ons via het aanvraagformulier voor meer vragen over het bestrijden van muizen in de spouwmuur.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 8502, Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed