Muizenplaag Bestrijden Bel direct met de lokale bestrijder: 085-0298502

Bel ons direct

085 - 029 8502

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
muizen in huis bestrijden

Muizen in huis bestrijden

Muizen in huis bestrijden; wat moet u doen als u last heeft van muizen in huis? Welke oplossingen en methoden zijn er? Kunt u zelf aan de slag gaan of kunt u beter professionele muizenbestrijders inschakelen?

Met deze vragen heeft u te maken als u last heeft van muizen in huis en hier zo snel mogelijk vanaf wilt.

Helaas zijn muizen in huis in Nederland een veelvoorkomend probleem. De muis is een van de meest voorkomende plaagdieren in ons land en dagelijkse hebben vele huishoudens met die vervelende beestje te maken.

Op deze pagina geven we u informatie en tips over muizen in huis bestrijden, zodat u zo snel mogelijk van de muizenplaag af bent.

Last van muizen in huis

De meeste muizen houden geen winterslaap. Dit betekent wel dat muizen de warmte opzoeken als het buiten kouder wordt. Vervelend voor u, want de warme plekjes bevinden zich vaan in en rondom uw woning.

Daarnaast is er in uw woning veel voedsel en vocht aanwezig en biedt het muizen bescherming tegen hun natuurlijke vijanden zoals, uilen, roofvogels en vossen.

Een combinatie van deze factoren zorgt er voor dat muizen het prettig vinden om zich in de woningen van mensen te nestelen en dat u last van muizen in huis heeft.

Een vervelend probleem want muizen kunnen voor veel overlast zorgen. Het gepiep en geritsel kan u wakker houden waardoor u slecht slaapt.

Ook kunnen muizen schade aanbrengen aan spullen in uw woning door deze kapot te knagen.

En niet alleen gewone huishoudens hebben last van muizen, maar ook bedrijven. Horeca bedrijven hebben voornamelijk last van muizen doordat deze af komen op de etensresten. Maar bijvoorbeeld ook agrarische bedrijven. In onderstaande video van RTL Nieuws is te zien hoe een ontzettende grote muizenplaag het boeren lastig maakt:

 

Ratten of muizen in huis?

Een ander veel voorkomend ongedierte in uw huis zijn ratten? Maar hoe weet u nu of u te maken heeft met ratten of muizen in huis?

Ratten zijn over het algemeen een stuk groter dan muizen en hebben tevens een dikkere staart. Ook de ontlasting van een rat is wat groter dan die van een muis.

Wat betreft de schade die de beestjes achterlaten verschillen ze beide niet veel van elkaar. Muizen en ratten kunnen dus voor dezelfde soort overlast zorgen.

Zijn muizen in huis gevaarlijk?

Ja, muizen in huis kunnen zeker gevaarlijk zijn. Wilde knaagdieren zoals ratten en muizen kunnen infectieziekten verspreiden. Met name het Hantavirus en de ziekte van Weil komen vaak voor door ratten en muizen.

Je kan deze virussen zelfs oplopen via de lucht, door de virusdeeltjes in te ademen. Hoe groter de muizenplaag, hoe meer kans u loopt op een besmetting.

Het virus kan ook overgedragen worden van persoon naar persoon, maar dit is erg zeldzaam. Besmetting vind verreweg het meeste plaats via ratten en muizen.

Daarnaast zijn muizen in huis ook gevaarlijk omdat ze spullen kapot kunnen knagen. Nu is dat natuurlijk niet direct gevaarlijk, maar wel heel vervelend.

Wanneer het echter wel gevaarlijk wordt, is wanneer muizen beginnen te knagen aan kabels van elektronische apparatuur. Hierdoor kan kortsluiting ontstaan en kunnen er spullen in de brand vliegen.

Vanwege bovenstaande redenen is het niet prettig om muizen in uw woning te hebben. Heeft u last van muizen, dan is muizen bestrijden in huis de enige oplossing om hiervan af te komen en de risico’s te verkleinen.

muizen in huis bestrijden

Soorten muizen in huis

Zoals u misschien weet kunt u last hebben van verschillende soorten muizen in huis. Muizen in huis bestrijden is dan ook afhankelijk van de soort muis waarmee u te maken heeft. Sommige muizen kunnen namelijk veel beter tegen bepaalde soorten gif dan andere muizen, en hiervoor is dus een andere aanpak nodig.

Hieronder zetten we de belangrijkste soorten muizen waar u last van kunt hebben even voor u op een rijtje.

De huismuis

De huismuis is de meest voorkomende muis in Nederlandse woningen. Muizen in huis bestrijden is daarom veelal een kwestie van de huismuis bestrijden.

De huismuis varieert van kleur tot lichtbruin tot grijs, tot bijna zwart. Het diertje heeft een klein en slank lichaam en relatief grote oren.

De staart is ongeveer 10 cm lang. Ze eten vrijwel alles en komen vooral voor tussen plafonds en muren.

De bosmuis

De bosmuis is bruin van kleur. Ze worden over het algemeen wat groter dan huismuizen en hebben een spitse snuit. Ook hebben ze opvallend grote zwarte ogen en een lange staart.

Ook kunnen ze bijna een meter ver springen door hun sterke achterpoten. De bosmuis leeft vooral aan bosranden en kan daardoor vooral in uw tuin een probleem zijn. Maar als het heel koud is, wil dit diertje nog wel een beschutting zoeken in uw woning.

De huisspitsmuis

De huisspitsmuis heeft een smalle kop die doorloopt in een puntige snuit. Het diertje is heel rap en is tevens een erg goede zwemmer.

De huisspitsmuis heeft een grijsbruine vacht en maakt een heel hoog piepend geluid. Dit is vooral ’s nachts te merken omdat het echte nachtdieren zijn. Hierdoor kan het beestje u ook uit uw slaap houden.

De veldmuis

De veldmuis is grijsbruin tot bruin van kleur. Ook deze soort is gemiddeld ietsje groter, zo’n 9 tot 12 cm en is wat ronder van vorm. In tegenstelling tot de huismuis heeft het diertje dus geen slank lichaam.

De oren en ogen van de veldmuis zitten een beetje verscholen in zijn vacht. Het beestje houdt ervan om te graven en kan hele sporen achterlaten in uw tuin, wat voor veel overlast kan zorgen.

Muizen bestrijden in de tuin

Wat te doen tegen muizen in huis?

Muizen in huis bestrijden kan op verschillende manieren. Op het internet zijn veel huis-, tuin- en keuken middeltjes beschreven waarmee u muizen in huis kunt bestrijden.

Veel mensen geven echter aan dat dit niet werkt. U heeft daarom twee opties.

Muizen doden

U kunt de muizen in huis doden. Zo weet u zeker dat u van de muizen af bent en dat deze niet meer terug komen.

Zelf muizen doden is echter een vies karwei. U kunt vallen zetten, maar vaak brengt dit veel rotzooi en smerigheid met zich mee.

Ook kunt u muizengif kopen, maar hierbij is het vaak het geval dat muizen nog genoeg tijd hebben om terug te komen in het nest. Vervolgens sterft de muis daar en gaat het lichaam rotten. Dit kan voor veel stank zorgen en strekt bovendien andere soorten ongedierte aan.

Beide methoden werken wel, maar zijn meestal niet genoeg om van de gehele muizenplaag af te komen. Muizen zijn slim en leren snel. Ze zullen dus snel door hebben wanneer ze gevaar lopen en vervolgens de vallen en het gif ontwijken.

U doodt hier dus wellicht een aantal muizen mee, maar alle muizen in huis bestrijden zal waarschijnlijk niet lukken.

Muizen verjagen

Tevens zijn er veel middeltjes beschikbaar die wat diervriendelijker zijn en de muizen niet doden, maar slechts verjagen.

Een van deze methoden is muizen verjagen door ultrasoon geluid. Wij hebben hier zelf ervaring mee en kunnen hier heel kort en duidelijk over zijn. Dit werkt namelijk niet.

De muizen worden weliswaar op een kleine afstand gehouden, maar ze zullen hierdoor nooit uit uw woning verdwijnen. Ook komt het geluid niet goed door muren heen, waardoor u de apparaatjes op verschillende plekken neer zal moeten zetten.

Als de muizen hier last van hebben zullen ze een andere plek zoeken, maar ze zullen uw huis hierdoor nooit verlaten.

Het zelfde geldt voor andere middeltjes, zoals muizen in huis bestrijden met kruiden.

Ook dit werkt nauwelijks en zal u niet van het probleem afhelpen.

Muizen bestrijden in huis op een effectieve en veilige manier kan daarom het beste gedaan worden met behulp van een professionele muizenbestrijder. Voordat we hier verder op in gaan zullen we eerst aan u uitleggen wat de beste methode is om muizen in huis te voorkomen.

Muizen in huis voorkomen

Als u in de toekomst overlast van muizen wilt voorkomen dan zijn er een aantal maatregelen die u kunt nemen.

  1. Maak grote spleten, kieren, scheuren en gaten in uw woning dicht. Muizen kunnen hier door heen en op deze manier maakt u dit een stuk lastiger.
  2. Bewaar voedsel in plastic, metalen, of houten bakjes of dozen. Muizen kunnen hier veel moeilijker door heen knagen en kunnen die bovendien veel slechter ruiker. Hierdoor worden ze dus minder aangetrokken.
  3. Ruim overige rommel op. Muizen worden hierdoor aangesproken doordat ze met deze materialen hun nesten kunnen bouwen. Als dit niet aanwezig is, is dit minder aantrekkelijk voor de muis.
  4. Stoffen en dweilen. Ook stof gebruiken muizen om hun nesten mee te bouwen. Stofzuig en dweil uw huis daarom regelmatig.

Muizen in huis bestrijden

Zoals u misschien gemerkt heeft is muizen in huis bestrijden geen eenvoudig karwei. Het zijn vervelende beestjes die graaf in uw woning verblijven.

Muizen in huis bestrijden is daarom niet gemakkelijk even op te lossen door wat vallen en een geluidsapparaatje neer te zetten.

Het is een combinatie van de maatregelen nemen om het muizen zo onaantrekkelijk mogelijk te maken en de juist bestrijdingsmethoden toe passen.

Muizen voorkomen en het onaantrekkelijk maken kunt u grotendeels zelf doen.

Voor muizen in huis bestrijden adviseren we u om hulp in te schalen van een professional.

Professionele bestrijding van muizen in huis

Heeft u last van muizen en wilt u muizen in huis bestrijden? Dan kunnen wij u vrijblijven in contact brengen met een professionele muizenbestrijder.

Wij helpen u graag van uw probleem af. Bellen of het aanvraagformulier is gratis en vrijblijvend en u komt snel in contact met een deskundige bestrijder die u kan helpen met uw probleem.

Bel met het nummer hieronder of vul het formulier hieronder in om de mogelijkheden met ons te bespreken.

Last van beestjes? Vrijblijvend advies aanvragen

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 8502, Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed