Muizenplaag Bestrijden Bel direct met de lokale bestrijder: 085-0298502

Bel ons direct

085 - 029 8502

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
muizen in huis doden

Muizen in huis doden

Muizen zijn kleine knaagdieren en wat eigenlijk heel bijzonder is voor knaagdieren, het zijn alleseters, omnivoren. Ze eten dus zowel plantaardig voedsel, zoals granen, noten en wortels, als dierlijk voedsel, vooral wormen en insecten. Dat is tenminste het natuurlijke voedsel van de grote bosmuis, een van de soortgenoten van onze huismuis.

Muizen vermenigvuldigen zich enorm snel. Een vrouwtje dat vroeg in het jaar geboren is kan nog in datzelfde jaar jongen krijgen. Een tot acht jongen per worp en tot wel drie worpen per jaar, dat zijn gemiddeld 15 jonge muizen in een jaar.

Dat kunt u dan met drie vermenigvuldigen, zo oud kan de grote bosmuis worden, drie jaar. Dat zijn dus tussen de 60 en 75 jongen in een muizenleven.

Een huismuis kan vijf keer per jaar een nest werpen, maar dat kan oplopen tot wet tien keer per jaar. Het aantal jongen per worp is tussen de drie en de twaalf.

Ondertussen zijn de vrouwelijke jongen van ons groot bosmuisje, en van de huismuis ook al aan het werpen.

Deze voortdurende geboorteexplosie wordt in de natuur bestreden door de vijanden van de muis, vooral uilen en andere roofvogels, de kat natuurlijk en ook wezels en de hermelijn vangen graag een muisje.

Het wordt pas een probleem wanneer de huismuis zijn naam eer aandoet en bij u in huis gaat wonen. De huismuis eet namelijk bijna echt alles, tot zelfs lijm. Dat daarbij veel schade kan ontstaan zal u duidelijk zijn.

Muizen in huis doden lijkt daarom de enige optie om van de plaag af te komen? Maar hoe doet u dit? En is het wel verstandig om muizen in huis zelf te doden? op deze pagina leggen we u meer uit.

Muizen in huis

Hebt u muizen in huis dan zult u ze vaak op rustige momenten, vooral in de avond en s’nachts, door het huis zien zwerven, op zoek naar voedsel. Het heeft geen nut om er achter aan te gaan, ze zijn wel klein maar toch enorm snel.

Bovendien, de muis doden die u ziet lopen zal alleen resultaat hebben wanneer het diertje net bij u is ingetrokken. Woont het al wat langer in uw huis dan zijn er beslist ook jongen, meer dan een generatie jongen. Denk daarom altijd in het meervoud, u moet de muizen in huis doden.

Muizen in huis doden

Dat is niet eenvoudig, de muizen in huis doden. Muizen leven eigenlijk al heel lang met mensen samen, het zijn zogenaamde cultuurvolgers. Ze zijn bovendien best intelligent en slim. De eenvoudige muizenval, die er zo effectief uitziet, kan die dan geen einde maken aan de muizenplaag in uw huis?

De klassieke muizenval werkt meestal maar een keer. Daarna verdwijnt de kaas uit de val en de klem blijft netjes gespannen achter. De muizenfamilie heeft al gauw door hoe dat ding werkt en laat zich niet makkelijk op deze manier vangen.

Wat moet u dan doen tegen muizen?

Muizen dood maken is een onplezierig karweitje, het is gewoon niet leuk. Dus gaat u een kat aanschaffen? Dat klinkt als een goed idee. Het kan zelfs effectief zijn, dat wil zeggen, als u alleen woont.

Maar bij een gezin horen meestal ook kinderen, en die vinden het beslist niet leuk dat u ‘hun’ kat laat verhongeren om er een effectieve muizenjager van te maken. Dus moet er kattenvoer gekocht worden. En wanneer de kat dagelijks een portie vooraf klaargemaakt kattenvoer voorgeschoteld krijgt jaagt ze ineens niet meer op muizen!

De specialist

Dat zijn al twee goede redenen om een specialist op te zoeken. De hoeveelheid kennis die een persoon nodig heeft om effectief muizen in huis dood te maken is enorm. Een muizenplaag bestrijden is geen eenvoudige klus.

Waar woont de familie namelijk? Tussen de vloeren en in de spouw van de muren. Bovendien zijn huismuizen erg goed in het graven van gangen. Het nest ligt meestal aan het einde van een gang in de grond met een goed verborgen ingang, niet zo makkelijk te vinden als in de tekenfilms.

muizen in huis doden

Muizenplagen bestrijden

Er zijn ook minder gewelddadige manieren om de muizenplaag in uw huis de baas te worden dan de aloude muizenval. Het professioneel bestrijden van muizen is niet zo gewelddadig als hel lijkt.

Muizen in huis doden moet u echt laten doen. De gespecialiseerde ongediertebestrijder zal meer doen dan alleen de muizen in huis doden, hij kan u ook adviezen geven over andere ongedierte en plagen die in uw huis voor kunnen komen.
Kakkerlakken of andere insecten, maar ook ratten, een goede ongediertebestrijder weet ze te vinden.

Toch zelf doen?

U kunt natuurlijk zelf aan het werk gaan, het zal toch niet zo moeilijk zijn, het internet staat vol tips. Vergif, geluid, geur, allemaal mogelijkheden om van de muizenplaag af te komen. En ze werken allemaal, op papier! In werkelijkheid zijn het allemaal idee├źn van mensen die snel een paar euro’s willen verdienen. Experts trekken deze middelen om muizen te bestrijden dan ook erg in twijfel.

Zoek een echte ongediertebestrijder en u kunt er zeker van zijn dat alle muizen in huis dood zijn en opgeruimd worden, zonder verdere schade aan uw huis.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 8502, Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed