Muizenplaag Bestrijden Bel direct met de lokale bestrijder: 085-0298502

Bel ons direct

085 - 029 8502

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
muizen bestrijdingsmiddelen

Muizen bestrijdingsmiddelen

Muizen kunnen aanzienlijke schade berokkenen aan uw zolder, huis en uw gezondheid. Ze kunnen zich knijpen door zeer kleine openingen om toegang te verkrijgen tot uw huis of ze kunnen hun weg ertoe kauwen.

Muizen kunnen ook gevaarlijk zijn voor uw gezondheid omdat hun urine en uitwerpselen giftig zijn. Dit kan veroorzaken dat u, uw familie en zelfs uw huisdier ziek wordt. Muizen kunnen onder andere Salmonella overdragen.

Ook al is het gemakkelijk voor muizen om in huis te raken, is het uiterst moeilijk om ze eruit te krijgen. Als u een besmetting van muizen hebt zijn er een aantal manieren om zich te ontdoen van hen met succes.

Op deze pagina leggen we uit welke muizen bestrijdingsmiddelen er zijn, of deze middelen wel werken en wat u het beste kunt doen als u last heeft van muizen in huis.

Muizen bestrijdingsmiddelen

  • Een van de gemakkelijkste en meest effectieve manier om zich te ontdoen van muizen is om een ​​lokale verdelger in te roepen. Sommige muizenverdelgers zullen ook het gebied ontsmetten waar de muizen leefden. Hoewel het wat geld kost om deze route op te gaan, kunt u er zeker van zijn dat de professional die u helpt uw probleem op te lossen u zal sparen van al het gedoe van het vangen of doden.
  • Een ander middel tegen muizen is vergif, vergif is een effectiever muizen bestrijdingsmiddel dan het gebruik van vallen, maar zijn gevaarlijker dan elke andere muis bestrijdingsmiddelen. Vergif voor muizen zijn giftig voor u, uw kinderen en huisdieren als ze worden geconsumeerd. Niet alleen zijn ze giftig voor ons, maar ze doden de muizen niet meteen wat hen een kans geeft om terug te gaan naar het nest en te sterven. Dit is een probleem omdat de nesten in moeilijk te bereiken plaatsen liggen en de karkassen ruiken verschrikkelijk en trekken ander ongedierte aan wat terug een ander probleem veroorzaakt. Bovendien is de kans klein dat u hiermee de plaag helemaal stopt.
  • Vallen zijn de standaard methode tegen het wegwerken van muizen, de snap val is de meest populaire keuze onder deze categorie van muizen bestrijdingsmiddelen. Snap valkuilen zijn inhumaan en maken een puinhoop als de balk het hoofd raakt in plaats van de nek. Lijmvallen zijn zeer onmenselijke en het schepsel zal lijden voor een zeer lange tijd voordat hij sterft. Live-vallen zijn effectief om te gebruiken en elektrische valkuilen lijken de beste van al deze vallen.
  • De beste manier om een ​​besmetting van muizen te voorkomen is om uw huis schoon te houden, vooral uw keuken. Het houden van al uw voedsel in glas of metalen containers en uw afval in roestvrij stalen blikjes zal wonderen geven in de preventie en het wegwerken van besmettingen. Dit geldt ook voor buiten. De logica hierachter is dat de muizen niet zullen blijven hangen als u hun bron van voedsel wegneemt. Ze hebben dit namelijk nodig om te overleven. Als er niets te zoeken is voor de muis, zullen ze hier ook niet op af komen. Toch zult u niet zomaar van een muizenplaag af komen door even uw woning op te ruimen. Hier is vaak meer voor nodig.

Natuurlijke muizen bestrijdingsmiddelen

Naast de meest voorkomende muizen bestrijdingsmiddelen hebt u ook middelen tegen muizen die natuurlijk zijn. Muizen bestrijden met natuurlijke middelen heeft voor veel mensen de voorkeur, omdat dit diervriendelijk is. Er zijn verschillende methodes die op internet rondgaan waarop u dit kunt doen. Echter is de werking van deze muizen bestrijdingsmiddelen vaak niet bewezen en geven veel specialisten aan dat dit weggegooid geld is.

  • Pepermunt olie wordt gebruikt als middel tegen muizen omdat het een natuurlijk bestrijdingsmiddel is. De geur van pepermunt is voor knaagdieren veel te sterk waardoor ze hun afstand bewaren. Het gebruik van pepermuntplanten is ook effectief. Ze zullen dus weliswaar afstand bewaren, maar u zult de muizen hierdoor niet uit uw woning verdrijven. Het probleem is hiermee dus niet opgelost.
  • Naast het bestrijden van muizen met ultrasone geluiden, is er nu ook een product ontwikkeld om muizen te verjagen zonder de geluiden. Er ontstaat een elektromagnetisch veld die trillingen doorgeven aan de knaagdieren waar ze niet goed tegen kunnen. Het is populair door zijn milieu- en dierenvriendelijkheid. Experts twijfelen echter over de werking van dit product en geven aan dat het weggegooid geld is.
  • Het gebruik van gedroogde slangenpoep. Wanneer het wordt geplaatst in de buurt van de ingangen en op plaatsen waar muizen lijken te gaan kan het effectief zijn. De theorie hier achter is dat slangen de natuurlijke vijand zijn van de muis. Op het moment dat muizen slangenpoep ruiken, zullen ze hierdoor afgeschrikt zijn. Echter is dit nooit bewezen en de werking hiervan is twijfelachtig.
  • Wanneer de toegang tot uw huis wordt geblokkeerd, door middel van schuursponsjes kan dit ook vruchten afwerpen. De gaten worden opgevuld en de muizen kunnen niet meer binnen, ze kunnen zich niet doorheen de sponsjes knagen. Het nadeel is dan wel dat je werkelijk elk spleetje en elk gaatje moet vullen om het gewenste resultaat te verkrijgen.
  • Nog een interessant alternatief muizen bestrijdingsmiddel zijn producten als Fresh Cab. Het is goedkoper en duurzamer dan pepermuntolie, het houdt muizen tegen bij het binnendringen van ruimten in de eerste plaats. Het is minder rommelig dan het gebruik van vallen, en werkt ook als er muis-vriendelijke geuren zijn in huis. Het is natuurlijk afstotend, er zijn geen schadelijke bijwerkingen door het gebruik van deze producten. Ze zijn 98% biologisch afbreekbaar, dus het is veilig voor het milieu maar ook voor mensen en dieren. Jammer genoeg zijn producten als Fresh Cab niet verkrijgbaar in België en Nederland, maar er wordt sterk gewerkt aan een spray in deze landen om muizen te weren. Dit kan de muizen wellicht op afstand houden, maar helaas zal de plaag ook hierdoor niet verwijden.

muizen bestrijdingsmiddelen

Zelf bestrijden met muizen bestrijdingsmiddelen of laten doen?

Hierboven hebben we de meeste gebruikelijke muizen bestrijdingsmiddelen voor u uitgelicht. U kunt uitproberen welke middelen tegen muizen er wel werken en welke niet.

Onze ervaring leert echter dat de meest effectieve en gemakkelijke oplossing is op direct een muizenbestrijder in te schakelen. Veel van deze huis, tuin en keuken middelen werken niet, of houden muizen alleen maar op afstand. Ze zullen de muizenplaag dus nooit wegkrijgen uit uw huis.

Het is simpelweg geen fijn idee dat er vieze muizen in uw huis rondlopen terwijl u rustig ligt te slapen. Ons advies voor het bestrijden van muizen is daarom om direct contact op te nemen met een professionele muizenbestrijder. Dit bespaart u een hoop tijd, moeite en ellende.

Een muizenbestrijder gaat effectief te werk, weet exact waar de muizen zich kunnen bevinden en kan deze bestrijden met de juiste professionele muizen bestrijdingsmiddelen. Zo bent u snel geholpen en is uw woning weer vrij van muizen.

Hulp bij het bestrijden van muizen?

Wilt u dat wij u helpen met het bestrijden van muizen? Of wilt u wat meer advies, informatie of een prijsopgave? Bel dan met onderstaand nummer, of vul ons aanvraagformulier in door om onderstaande knop te klikken. Dit is geheel kosteloos en vrijblijvend. Het verplicht u dus tot niets. U komt dan direct in contact met een deskundige muizenbestrijder.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 8502, Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed