Muizenplaag Bestrijden Bel direct met de lokale bestrijder: 085-0298502

Bel ons direct

085 - 029 8502

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
Muizen bestrijden in de tuin

Muizen bestrijden in de tuin

Muizen bestrijden in de tuin is niet gemakkelijk. Muizen in de tuin kunnen onder andere voor overlast zorgen aan uw grasveld, boomgaard of moestuin. Wilt u hier iets aan doen, dan kan een expert vaststellen om wat voor soort muis het gaat en hoe deze zo goed mogelijk verjaagd kan worden.

Schade en overlast

Veel mensen willen muizen bestrijden in de tuin, omdat de diertjes schade toebrengen aan kostbare groente, fruit en bomen. Zo eten muizen graag aardbeien en veldsla. Verder knagen ze aan plantenwortels, boomwortels en knolgewassen. De verschillende typen muizen hebben ieder hun eigen voorkeur voor gewassen, maar in principe zijn muizen alleseters en kunnen ze dus veel schade brengen aan alle materialen in uw tuin.

Ook kunnen er gaten of gangen in uw grasveld ontstaan of woelen de muizen het gras om. Woelrat- en woelmuisfamilies breiden zich jaarlijks snel uit. Ze maken vooral ’s nachts in rap tempo ondergrondse gangen onder uw tuin. Veel mensen hebben te maken met deze overlast door muizen en willen zo snel mogelijk van dit probleem af.

Verschillende soorten muizen

Is er sprake van muizen in de tuis (of elders in en om het huis), dan kan een ongediertebestrijder vaststellen om welk soort muis of rat het gaat. Er zijn namelijk meerdere soorten muizen: men maakt onderscheid tussen ‘muizen’ (zoals de bosmuis of huismuis) en ‘woelmuizen’ (zoals de ondergrondse woelmuis, de veldmuis en de aardmuis).

Het probleem is dat de meeste mensen het verschil niet kunnen zien tussen de verschillende soorten muizen. De woelmuis lijkt op een hamster en laat zich haast niet zien aan de mens. Wel is het beestje heel schadelijk voor uw moestuin en laat hij zich moeilijk verdelgen.

Muizen bestrijden in de tuin: hoe doe je dat?

Woelmuizen zijn heel vraatzuchtig en kunnen hele gangenstelsels onder uw tuin graven. Soms worden bomen ondergronds volledig opgegeten.

Op internet is te lezen over allerlei ‘huismiddeltjes’ om muizen bestrijden in de tuin aan te pakken (zoals mottenballen). U kunt de muizen ook proberen weg te jagen met knoflookstank of door het plaatsen van katten. Deze methoden zijn uiteraard niet belastend voor het milieu.

Vaak zijn de eigen middelen van mensen echter niet afdoende voor het bestrijden van muizen in de tuin en worden toch veel planten vernietigd door de knaagdieren. Wilt u de muizen uit de tuin verjagen, dan kunt u dus beter een gespecialiseerd bedrijf inschakelen.

Muizen bestrijden in de tuin: methoden

De specialist heeft de benodigde kennis en ervaring. Hij kan adviseren welke manier van bestrijden het maximale effect zal hebben. De volgende bestrijdingsmethoden zijn mogelijk:

  • Muizen bestrijden in de tuin┬ámet chemische middelen, waardoor inwendige en uitwendige bloedingen ontstaan bij de muis.
  • Vergassing door zwaveldamp.
  • Bestrijding door middel van vergiftigd lokaas: het gif wordt aangebracht op stukken fruit of groente of op synthetische lokaas.
  • Inzetten van een natuurlijke vijand die jaagt op de muis (bijvoorbeeld de vos).
  • Aanpassen van de leefomgeving, zodat het gebied onaantrekkelijk wordt voor de muis.
  • Plaatsen van klemmen of vallen in gangen die recent gebruikt zijn door de muizen.
  • Gebruik van natuurlijke zaden die giftig zijn voor muizen.

Er zijn dus uiteenlopende methoden, die afhankelijk van het seizoen, de muizensoort en de situatie kunnen worden toegepast. De bestrijder kan gebruik maken van chemische of natuurvriendelijke middelen om de muizen weg te krijgen.

Muizen verjagen uit moestuin? Hulp van een expert

Muizen en ratten zijn slimme dieren. Als er voor bestrijding door middel van lokmiddelen wordt gekozen, dan moet ook voorkomen worden dat er een menselijk geur aan deze middelen hangt. Anders heeft muizen bestrijden buiten weinig zin.

Een goede muizenbestrijder kent de gewoontes van de verschillende typen muizen en weet welke manier van bestrijden het beste zal werken. Zonder advies zelf aan de slag gaan heeft vaak geen zin, in de meeste gevallen zal dit niet helpen.

Muizen bestrijden in de tuin

Gediplomeerd ongediertebestrijder

Op het gebied van ongediertebestrijding stelt de overheid hoge eisen aan opleidingen en certificering. De erkende vakman beschikt over de benodigde diploma’s en heeft kennis van de nieuwste methodes voor het bestrijden, maar ook het voorkomen van ongedierte.

Uiteraard gaat het bij muizen uit de tuin verjagen om maatwerk, omdat iedere tuin en situatie weer anders is. Bij de specialist kunt u rekenen op een uitstekende service en het beste resultaat.

Gedegen advies, optimaal resultaat

Bent u van plan om muizen in de tuin te bestrijden, dan is het dus verstandig om advies te vragen bij een erkende ongediertebestrijder. Deze kan een afspraak met u maken om vast te stellen om wat voor probleem het gaat en informatie geven over de bestrijdingsmogelijkheden.

Als u het probleem definitief wilt verhelpen, dan is het van belang om een gecertificeerde bestrijder te kiezen. Ongediplomeerde bestrijders kunnen uw probleem zelfs erger maken. De specialist is bovendien bekend met milieuvriendelijke methoden om het muizenprobleem op te lossen.

Neem hieronder telefonisch contact op om direct met een muizenbestrijder te spreken. Of u kunt vrijblijvend een offerte of advies aanvragen via het formulier.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 8502, Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed