Muizenplaag Bestrijden Bel direct met de lokale bestrijder: 085-0298502

Bel ons direct

085 - 029 8502

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
muis dood maken

Een muis dood maken – slim of niet?

Een enkele muis dood maken, zal dit het probleem van een totale muizenplaag oplossen?

Helaas hebben mensen steeds vaker last van muizen. En nog vervelender is dat deze beestjes ook nog eens heel lastig te bestrijden zijn.

Als u heeft vastgesteld dat u last heeft van muizen, dan kunt u er vanuit gaan dat dit probleem groter is dan dat u zou denken.

U heeft namelijk vaak te maken met meerdere muizen.

Waarom een muis dood maken niet gemakkelijk is

Een muis dood maken lijkt gemakkelijker gezegd dan gedaan. Muizen zijn schuwe beestjes en verstoppen zich graag tussen kleine gaatjes en kiertjes.

Muizen zijn vaak niet alleen, waardoor het probleem vaak groter is dan dat u in eerste instantie zou denken. Daarbij is het probleem van de muizenplaag vaak heel lastig te overzien, omdat u de muizen niet gemakkelijk kunt opsporen.

Wel kunt u ervoor zorgen dat de leefomgeving van de muizen bemoeilijkt wordt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het goed opruimen van voedingsmiddelen en het goed schoonhouden van uw huis.

Verwijder etensresten goed en dicht daarbij ook gaten en kieren waar de muizen zich gemakkelijk in schuil kunnen houden.

Niet iedereen is voor het doodmaken van muizen. Maar mocht u een muis voorbij zien schieten en de muis dood willen maken, dan kunt u gebruik maken van een muizenval. Het is echter de vraag of u dit moet willen.

Hieronder wordt deze manier van een muis dood maken verder uitgelegd.

Wat werkt bij een muis dood maken?

Als u een muis dood wilt maken, dan is het gebruik van een muizenval vaak effectief.

Tenminste, dan moet de muis wel op een goede manier in de val terecht komen.

U plaatst hierbij voeding als kaas of pindakaas in de muizenval, waardoor de muis als het ware richting het eten gelokt wordt.

In de meeste gevallen is de muis dan in een klap dood. Dit geeft vaak veel rotzooi. Er kunnen ingewanden en bloed rondspatten en dit is niet fris.

Toch wil het ook nog wel eens voorkomen dat de muizen niet gelijk dood gaan. Controleer dus ten aller tijde de muizenval.

Als de muis niet dood gaat in de muizenval en weet te ontkomen, kan het ook zo zijn dat de muis ergens in uw woning sterft waar u niet bij kunt.

Dit is erg vervelend, want het lijkje van de muis zal gaan rotten en verschillende soorten insecten kunnen u eitjes leggen in de dode muis. U hebt dan niet alleen last van een muizenplaag, maar ook van insecten waar u maar moeilijk vanaf komt.

 

Een muis dood maken is vaak de bedoeling bij de meeste muizenvallen. Er bestaan ook muizenvallen waarbij de muis alleen gevangen wordt. Met deze andere manier van bestrijden kunt u de muis levend in de natuur uitzetten.

Let er bij deze muizenvallen wel op dat u de muis ver van uw leefomgeving uitzet. Muizen vinden gemakkelijk de weg terug naar hun vertrouwde woonplaats. Bovendien zijn muizen erg slim. U zult misschien enkele muizen vangen met een val, maar muizen zullen zich na verloop van tijd niet meer laten vangen, waardoor u nog steeds niet van de muizenplaag af bent.

muis dood maken

Professionele bestrijding in plaats van zelf een muis dood maken

Als u liever niet een muis dood wilt maken, maar wel graag van uw probleem af zou willen komen, dan kunt u een professionele bestrijder inschakelen.

U bespaart zo alle moeite die hierboven is beschreven.

 

Professionele muizenbestrijders bestrijden de muizen en de eventuele plaag op een effectieve manier. En het totale probleem wordt snel verholpen.

U kunt snel in contact komen met een muizenbestrijder door het nummer onderaan deze pagina te bellen.

 

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 8502, Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed