Muizenplaag Bestrijden Bel direct met de lokale bestrijder: 085-0298502

Bel ons direct

085 - 029 8502

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
last van muizen

Last van muizen

Hoe schadelijk is muizen overlast?

Veel mensen zijn zeer bang voor muizen. Muizen zijn erg schuw en zullen dan ook eerder snel wegrennen dan een mens iets aandoen. Maar deze kleine diertjes kunnen wel veel schade aanrichten aan uw huis en uw gezondheid.

Last van muizen veroorzaakt verschillende problemen in en rondom huishoudens in Nederland. Om te beginnen is het voor veel mensen bekend dat muizen knagen aan bedrading. Hierdoor kan er kortsluiting kan ontstaan of zelfs brand.

De uitwerpselen kunnen ziektes bij de mens veroorzaken doordat zij de voorraadkasten besmetten met urine en keutels. De muizen lopen over uw aanrecht en verspreiden daar ziektekiemen. Hierdoor is de kans groot dat deze ziekteverwekkende bacteriën in uw voedsel terecht komen.

Muizen houden zich graag op in donkere hoekjes en dozen in uw woning of kelder. Het kan zomaar voorkomen dat de speelhoek van uw kind vol ligt met muizenkeutels. De gevolgen zijn dan niet te overzien.

De financiële gevolgen kunnen ook erg groot zijn. Zeker wanneer u te lang wacht met het oplossen van dit probleem. Allereerst kunt u natuurlijk veel voedsel weggooien. Een muizenplaag is in het beginstadium makkelijker te bestrijden dan wanneer u al langer last heeft van ongedierte. Ook daarom kan het financieel nadelig zijn om lang te wachten met de bestrijding.

Hoe weet u of u last heeft van muizen?

U heeft last van muizen wanneer u bijvoorbeeld een muis in huis ziet lopen. Muizen planten zich zeer snel voort dus wanneer u één muis heeft gezien, zijn er waarschijnlijk nog veel meer!

Ook kan bedrading of voedsel aangevreten zijn en kunt u kleine muizenkeutels in uw huis vinden. Deze liggen meestal langs de randen van de kamers en zijn zwart van kleur. De muizenkeutels zijn langwerpig en ongeveer een halve cm lang.

Wanneer u een krassend geluid hoort kan dit ook duiden op de aanwezigheid van muizen. Zij krassen met hun nageltjes over de muur of plafonds. Ook de urine geur, welke een beetje naar ammoniak ruikt, is vooral in kleinere ruimtes niet te missen.

Ik heb last van muizen in huis

Wanneer u last heeft van muizen in huis is het noodzakelijk om hier zo snel mogelijk iets aan te doen. Wanneer u niets aan de muizenplaag doet wordt het probleem heel snel veel groter doordat de muizen zich razendsnel voortplanten.

Muizen verstoren uw nachtrust doordat zij vooral ’s nachts actief zijn. U hoort ze dan ritselen en knagen. Alleen het geluid al zorgt ervoor dat u niet rustig kunt slapen. Neem dus snel contact op via het contactformulier.

last van muizen

Last van muizen in uw bedrijf

Wanneer u last van muizen heeft in uw (horeca)bedrijf is het zeer belangrijk dat u de muizenplaag zo snel mogelijk onder controle krijgt. U wilt natuurlijk niet dat uw klanten weglopen doordat zij een muis zien lopen. Aangevreten voedsel kunt u bovendien weggooien. De schade kan op deze manier enorm oplopen op korte maar ook op lange termijn.

Zelf muizenoverlast bestrijden

Er zijn verschillende soorten bestrijdingsmiddelen op de markt welke vooral geschikt zijn om een enkele muis te vangen. In de meeste gevallen is dit echter niet genoeg. Het belangrijk dat ook de nestjes en schuilplekjes gevonden worden. Deze zijn heel moeilijk zelf te vinden.

Wanneer u bijvoorbeeld gif boxjes gebruikt kunt u daarmee wel een enkele muis uitroeien. Het nadeel hiervan is dat de muis niet in het boxje blijft, maar pas later overlijd wanneer de muis al weer terug is in zijn nest. De karkassen blijven daar liggen en geven een enorme stankoverlast.

De oplossing bij last van muizen

Wanneer u voorgoed van de muizenoverlast af wilt kunt u het beste contact opnemen met ons. Wij kunnen natuurlijk voor zorgen dat u geen last van muizen meer heeft en ook de oorzaak van de overlast zal worden aangepakt. Daarnaast kunnen wij u advies geven over het voorkomen van een nieuwe plaag.

Heeft u last van muizen en wilt u hier snel van af? Bel dan met het telefoonnummer hieronder of vul het contactformulier in door op de knop onderaan dit bericht te klikken. Wij nemen dan direct contact met u op.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 8502, Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed